Orzo sa tunjevinom i kremastim sosom

08/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj2200
"Riblji specijalitet, izuzetno aromatičan i veoma lak za pripremu "
Priprema5 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno25 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano158
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • crni luk - 1 manja glavica
  • beli luk - 2 čena
  • brašno - 1 kašičica
  • sveže mleko - 420 ml
  • bujon od povrća - 420 ml
  • orzo - 200 g
  • grašak iz konzerve - 80 g
  • čedar - 50 g, narendan sir
  • so
  • biber
  • tunjevina - 185 g, iz konzerve
  • peršun - svež
  • maslinovo ulje - 2 kašike ili ulje
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokom tiganju se zagrevaju dve kašike masnoće. U tiganj sa masnoćom se dodaju očišćeni i na sitno isečeni luk i beli luk. Nakon što omekšaju, dodaje se brašno i promeša se dobro.

Naliva se deo svežeg mleka i meša se dok brašno ne upije mleko i postane kašica.

Postepeno se dodaje preostalo mleko i bujon od povrća. Dodaje se orzo i oceđeni grašak.

Jelo se začinjava solju i ostavlja se da sos vri uz povremeno mešanje.

Kada je pasta gotova dodaje se tunjevina i narendan sir čedar.

Posipa se biberom i sitno isečenim svežim peršunom. Jelo se konzumira toplo.
slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija