Fokača sa maslinama, paradajzom i pršutom

08/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3455
"I Papa će napustiti Rim i doći će vam u goste ako namiriše koliko ste ukusnu fokaču s maslinama, paradajzom i pršutom spremili "
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano208
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice8
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Za testo u veliku posudu sipam vodu, u nju dodajem kvasac, maslinovo ulje i šećer, mešam. Postepeno dodajem brašno, pomešano sa određenom količinom soli, koje za to vreme zamesim rukom dok ne dobijem glatku loptu bez grudvi.

Ako je neophodno premesim je na radnoj površini. U čistoj posudi pod poklopcem ostavljam testo da naraste 3 sata (može i više). Kad je gotovo testo, razvijam ga na podmazanom papiru za pečenje u posudi za pečenje.

Poređam paradajz, masline i stavljam fokaču da se peče na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.

Peče se dok ne bude gotovo, ali ne da se prepeče.

Nakon što je gotovo, u šolji pomešam maslinovo ulje, biber i nekoliko vrhova ruzmarina.

Smesom mažem gotovu fokaču. Sušeno meso dodajem poslednje, isečeno na tanke parčiće koji od toplote omekšaju.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti