Pečeni tolstolobik

09/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3792
"Zaboravite na predrasude da riba i mleko ne treba da se kombinuju i probajte naš recept za pečenog tolstolobika!"
Priprema130 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno160 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano398
  • Pregledi tokom meseca72
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • tolstolobik - 4 velika kotleta
  • sveže mleko - 1litar
  • beli luk - u prahu
  • so
  • biber - sveže mleven
  • kajenska papričica - po ukusu
  • beli biber - po ukusu
  • ruzmarin - 1 kašičica, namrvljen
* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Uzmite kotlete tolstolobika i dobro ih natrljajte solju, belim lukom u prahu i ostalim začinima.

Stavite ih u podmazanu posudu za pečenje, pospite sa malo iseckanog peršuna i po želji isecite na krupno luk i rasporedite ga između kotleta.

Prelijte ribu mlazom maslinovog ulja i pokrijte je svežom folijom. Ostavite u frižider, da se začini 1-2 sata.

Nakon toga prelijte odozgo svežim mlekom i stavite kotlete tolstolobika u rernu da se peku 30 minuta na 200 stepeni. Tako pripremljena riba bude neverovatno krhka.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti