Mlečna pita sa rezancima

09/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3716
"Klasika iz bugarske kuhinje - kako za doručak tako i za desert"
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano718
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • rezanci - 1 i po paket, domaći
  • sveže mleko - 1 litar
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 1 i po šolja
  • maslac - 100 g
  • vanila
  • šećer u prahu - za posipanje
  • ulje - za posudu za pečenje
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte domaća rezanca u podmazanu posudu za pečenje i rasporedite, nakon toga ravnomerno rasporedite maslac.

Stavite da se zapeče u rerni dok se maslac na istopi i rezanci se blago zarumene.

Umutite jaja sa šećerom, mlekom i vanilom. Prelijte zapečene rezance ovom smesom.

Stavite da se peče na umerenoj temperaturi oko 20-30 minuta.

Ispečenu mlečnu pitu s rezancima pospite šećerom u prahu.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti