Pohovana haringa sa pirinčem i graškom

09/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4201
"Hrskava korica i ukusan garnirung - haringe se zaista tuku da upadnu na vaš sto "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano168
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • haringa - 5 - 6 riba
  • so - po ukusu
  • biber
  • ulje - za prženje
  • za pohovanje
  • jaje - 1 komad
  • kukuruzno brašno - 1 šolja
  • prezle - za valjanje
  • garnirung
  • pirinač - 1 šolja, skuvan
  • grašak - 1 šolja, skuvan
  • so
  • biber
  • krastavac
  • limun
* merne jedinice

Način pripreme

Riba se očisti od iznutrica, opere se dobro i iseče se na filete. Posipa se solju i biberom, uvija se folijom i ostavlja da se začini 30 minuta.

U posudi se umuti jaje, u tanjir se sipa kukuruzno brašno, odvojeno se stavljaju prezle. Zagreva se ulje i tiganju, fileti se prvo potapaju u brašno, posle u jaje i na kraju u prezle.

Prži se sa dve strane dok se ne dobije zlatasta boja, vadi se na salvetu da upije masnoću. Kuva se pirinač u posoljenoj vodi, kada je skoro gotovo sipa se oceđena konzerva graška i ostavlja se na kratko da vri dok ne bude gotovo.
Začinjava se i ostavlja pod poklopcem. Porcija fileta od haringe servira se sa kriškama limuna, pirinčem sa graškom, krugovima krastavaca i čeri paradajza. Lagano i ukusno za praznik!slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti