Pecivo sa čokoladom iz tiganja

10/12/2017
"Vadimo veliki tiganj u kojem ima mesta za više peciva, zato što već sad znamo da nećemo pojesti samo jedno "
Priprema25 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno50 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano332
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g + još za mešenje
  • kvasac - 13 g, svež
  • sveže mleko - 140 ml
  • jaja - 1 komad
  • mast - 4 supene kašike, rastopljena + još za premazivanje
  • šećer - 70 - 80 g
  • eurokrem - 200 g, nutela
  • med - za premazivanja
* merne jedinice

Način pripreme

1. Ugrejte sveže mleko i u njemu rastvorite jednu supenu kašiku šećera, malo brašna i kvasac. Dobijenu kašu pokrijte krpom i ostavite da nadođe 7-8 minuta.

2. U posudi prosejte brašno dva puta i napravite udubljenje. Umutite jaje sa šećerom i rastopljenom masti i sipajte u udubljenje, zajedno sa kvascem.

3. Zamesite meko, elastično testo, dodajte brašno ako je potrebno, ali nemojte preterivati, da bi ostalo vazdušasto i nežno, a ne tvrdo. Ostavite na jedan sat da se udvostruči.

4. Nadošlo testo razvucite na ne mnogo tanku koru i namažite mašću. Isecite krugove prečnika 10 cm i stavite nutelu. Nakon toga zatvorite dobro, savijajte na gore da se dobije okrugla kiflica, a možete ih uviti i u oblik puža.

5. Gotovo pecivo ostavite da ponovo nadođe.

6. Ugrejte duboki tiganj sa dnom koje se ne lepi na slaboj-umerenoj vatri i stavite unutra krofnice na rastojanju jedna od druge. Poklopite i smanjite jedan, dva stepena, ostavite tako 8-10 stepeni. Kad se zapeku sa jedne strane, pažljivo ih okrenite na drugu stranu, nemojte ih pritiskati da ne padnu. Odmah poklopite.

7. Kad dobiju lepu boju sa obe strane, okrenite ih još jednom na po dva minuta da se peku još malo.

8. Kad ih izvadite iz tiganja odmah svaku namažite medom da bi bile još slađe i da sijaju.
Jedite tople ili hladne. Ove krofnice su praznik za čula i savršen početak dana.

Neka vam je slatko!slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija