Garnirana pogača sa švarglom

10/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik2200
"Polizaćete prste, sipaćete još i tražićete još "
Priprema25 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno75 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano111
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • kvasac - 1 kesica, suvi
  • so - pola kašike
  • šećer - pola kašike
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • švargla - 200 g
  • paprika - 1 komad
  • luk - 1 manja glavica
  • šarena so
  • jaja - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno, dodajte kvasac, so i šećer. Sipajte maslinovo ulje i hladnu vodu - dok ne zamesite glatko testo. Ostavite testo na toplom, da naraste i udvostruči svoj obim.

Gotovo testo oformite u pogaču, nakon toga izvucite krajeve i podvijte ih na unutra. Pritisnite unutrašnji deo i napravite rupice viljuškom.

Oljuštite luk, očistite papriku i isecite na sitno.

Pospite pogaču povrćem, odozgo stavite parčiće švargle i stavite posudu u rernu.

Pecite na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Malo pre nego što bude gotovo, razbijte jaja i dopecite.

Ispečenu garniranu pogaču izvadite iz posude, pospite šarenom solju i uvijte krpom na oko 10 minuta.

Prijatno!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija