Posne sarme sa kiselim kupusom i pasuljem

12/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik2200
"Može da bude Božić i bez snega, ali ne i bez porcije omiljenih sarmica sa kiselim kupusom i pasuljem "
Priprema60 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno150 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano427
  • Pregledi tokom meseca27
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Odvojte zdrave i veće listove kiselog kupusa. Skuvajte pasulj dok ne omekša i ocedite ga, vodu sačuvajte.

Pomešajte ga sa sitno iseckanim lukom i pirinčem, zaprženim prethodno u masnoći, dodajte so i čubar po ukusu.

Napunite sarme ovom posnom smesom.

Poređajte ih u šerpu, na dno na koje ste poređali još listova kupusa. Poređane sarme pritisnite tanjirom i dolijte vodu od pasulja, pomešanu sa sokom od kupusa.

Tako napravljene sarme skuvajte dok ne budu gotove na ringli ili ih ispecite u rerni - dok ne uvri voda. Pazite da ih ne prekuvate.

Gotove sarme servirajte prelivajući ih masnoćom sa zaprženom alevom paprikom u njoj.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija