Gaspaćo od manga i krastavca

12/12/2017
Anonymous
odAnonymousDžedaj2655
"Jedan malo dugačiji gaspaćo, da zasijate u nekom specijanom trenutku "
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano114
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • mango - 300 g
  • krastavac - 450 g
  • luk - 1 glavica, srednja
  • beli luk - 1 čen
  • maskarpone - 4 kašike (ili drugi kremasti sir)
  • so - 1 kašičica ili po ukusu
  • sirće - 2 kašike
  • maslinovo ulje - za posipanje
  • krastavac - lente za ukras (može i kiseli)
* merne jedinice

Način pripreme

1. Oljuštite i isecite parčiće manga, krastavca, luka i belog luka. Stavite u njih so, sirće, maskarpone i malo vode i pasirajte ih ili sameljite u blenderu dok ne dobijete nežnu kremastu strukturu.

2. Dobijenu smesu začinite sa još soli i sirćeta, a ako je neophodno dolijte i još malo vode. Ohladite 30 minuta u frižideru.

3. Sipajte u posudice ili široke čaše i kanite po malo maslinovog ulja u svaku. Za ukras nanižite tanke trake krastavca na drvene čačkalice i stavite ih preko čaša sa gaspaćom.

4. Servirajte kao predjelo u koje možete da dodate i hrskave krutone po želji.

Prijatnoslični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija