Bataci sa belim pirinčem u rerni

13/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4201
"Brzo, lako i garantovano ukusno "
Priprema10 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano789
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada, donji
  • pirinač - 400 g
  • luk - 1 glavica
  • so - po ukusu
  • ulje
  • nana - smrvljena
* merne jedinice

Način pripreme

Sečem luk na sitno. Batake očistim i operem. U šerpi zagrejem ulje, zapržim batake sa svih strana.

Vadim i stavljam u posudu za pečenje. U istoj masnoći zapržim luk i pirinač. Kada pirinač postane staklast, premeštam ga u posudu kod bataka, posipam smrvljenom suvom nanom.

U šerpu nalivam 3 čaše vode, začinjavam solju po ukusu i nalivam u posudu. Pečem na 140 stepeni, pre nego što pirinač sasvim popije vodu isključujem rernu.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti