Seoska pileća supa

13/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3270
"Kod prvih simptoma gladi, prehlade ili lošeg raspoloženja - preporučujemo aromatičnu seosku pileću supicu "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 126
  • Pregledi tokom meseca165
  • Pregledi tokom desmice16
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - bataci, krila i plećke (400 g) domaće meso
  • krompir - 6 - 7 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • crvena papričica - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • paradajz sok - 200 ml
  • rezanca
  • so
  • čubar
  • biber
  • selen - svež ili suv
  • jaja - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo meso da se kuva u posoljenoj vodi oko 1 sat i 20 minuta - jer koristimo domaće meso, zato je potrebno da ga kuvamo duže.

Istovremeno s tim u drugu šerpu isečemo krompir, šargarepu, luk i crvenu papričicu na veće parčiće i kuvamo oko 30 minuta. Dodajemo paradajz sok u povrće.

Meso je već skuvano - odvojimo ga od kosti i dodajemo, procedimo bujon i dolivamo ga u šerpu s povrćem. Kad iskoristimo pileći bujon imaćemo žuću boju, tako karakterističnu za seosku supu - biće i masnija!

Začinjavamo solju, čubrom i biberom - malo pre nego što isključimo ringlu dodajemo i selen. Ja sam stavila suvi, ako imate sveži biće ukusnija i aromatičnija. Stavljamo i rezanca da se skuvaju.

Na kraju začinjavamo jajima i naša seoska supa je gotova! Prijatno!slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija