Posne paprike punjene pečurkama i orasima

14/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3002
"Sjajno posno jelo koje će se svideti apsolutno svakome "
Priprema25 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno85 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano929
  • Pregledi tokom meseca27
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • crvene paprike - 6 - 8 komada
  • braon pirinač - 1 šolja
  • crveni luk - 1 - 2 komada male glavice
  • šargarepa - 1 komad
  • orasi - 100 g
  • crno suvo grožđe - 50 g, krupno
  • marinirane pečurke - 120 g
  • začin od povrća - 1 kašika
  • nana - 1 kašičica
  • biber - prstohvat
  • maslinovo ulje
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite paprike od semenki operite braon pirinač kroz nekoliko voda i isecite luk i šargarepe na sitne kocke.

Sipajte ulje i maslinovo ulje u podjednakoj količini i izdinstajte luk, šargarepe i pirinač. Dodajte jednu čašu vode i ostavite da se krčka s poklopcem, nakon toga dodajte isečene pečurke i suvo grožđe.

Začinite začinima i začinom od povrća, so možete i da na dodajete jer je začin slan.

Izdinstanim nadevom napunite paprike, a ostatak nadeva rasporedite oko paprika.

Sipajte vodu do polovine paprika i pospite s malo soli, pecite u umerenoj rerni dok se ne zapeče.

Ovo je sjajan praznični recept bogatog ukusa i aroma, koji će se svideti svakome.

Prijatno!

slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija