Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjene Paprike»Posne paprike punjene pečurkama i orasima

Posne paprike punjene pečurkama i orasima

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2284k241
Posne paprike punjene pečurkama i orasima
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 6
14/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
6
"Sjajno posno jelo koje će se svideti apsolutno svakome"

Potrebni sastojci

  • crvene paprike - 6 - 8 komada
  • braon pirinač - 1 šolja
  • crveni luk - 1 - 2 komada male glavice
  • šargarepa - 1 komad
  • orasi - 100 g
  • crno suvo grožđe - 50 g, krupno
  • marinirane pečurke - 120 g
  • začin od povrća - 1 kašika
  • nana - 1 kašičica
  • biber - prstohvat
  • maslinovo ulje
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite paprike od semenki operite braon pirinač kroz nekoliko voda i isecite luk i šargarepe na sitne kocke.

Sipajte ulje i maslinovo ulje u podjednakoj količini i izdinstajte luk, šargarepe i pirinač. Dodajte jednu čašu vode i ostavite da se krčka s poklopcem, nakon toga dodajte isečene pečurke i suvo grožđe.

Začinite začinima i začinom od povrća, so možete i da na dodajete jer je začin slan.

Izdinstanim nadevom napunite paprike, a ostatak nadeva rasporedite oko paprika.

Sipajte vodu do polovine paprika i pospite s malo soli, pecite u umerenoj rerni dok se ne zapeče.

Ovo je sjajan praznični recept bogatog ukusa i aroma, koji će se svideti svakome.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: