Teleća kolenica u sosu

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621792k117
Teleća kolenica u sosu
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 4
14/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
250 min.
Ukupno
270 min.
Porcije
4
"Ne tražite više najbolji recept za teleću kolenicu - našli smo ga i vreme je da u njemu uživate"

Potrebni sastojci

  • teleća kolenica - 4 koluta sa kostima, po 400 g
  • luk - 2 glavice
  • šargarepe - 3 komada
  • celer - 2 struka
  • beli luk - 3 čena
  • paradajz - 200 g, mleveni
  • vino - 200 ml, suvo (belo ili crveno)
  • biber
  • so
  • lovorov list - 2 komada
  • majčina dušica
  • brašno
  • ulje
  • maslac - veličine oraha
* merne jedinice

Način pripreme

Začinite meso biberom i solju. U tiganju zagrejte ulje i maslac. Uvaljajte kolenice u brašno i ispržite ih s dve strane po 3-4 minuta.

Izvadite i prebacite u posudu za pečenje. U istoj masnoći propržite luk, šargarepe, celer, beli luk, nakon što ste sve isekli na krupno.

Začinite solju, lovorovim listom i majčinom dušicom. Ugasite sa 200 ml vina i dolijte 300 ml vode. Dodajte mleveni paradajz, promešajte i prebacite smesu u meso.

Dobro zatvorrite posudu folijom. Pecite jedan sat na 200 stepeni i još 3 ata na 180 stepeni. Pet minuta pre nego što izvadite iz rerne, sklonite foliju i ostavite da se zapeče.

Izvadite jelo i odvojte veći deo povrća sa delom bujona.

Pasirajte u vratite nazad u posudu.

Promešajte sos i servirajte sa garnirungom koji preferirate!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: