Kuvane posne sarme

15/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3200
"Ne treba vam rerna da pripremite raskošne posne sarme, evo i tačnog recepta za njih "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 918
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo luk i praziluk, posolimo ih s malo soli.

Izgnječimo rukom da dve vrste luka mogu da upiju samu so.

Očistimo i operemo pirinač i dodajemo gau luk, kad dodajemo i paradajz koji smo isekli na sitno kao i začine.
Dobro promešamo.

Počinjemo da čistimo debele žile listova kupusa i ostavljamo ih sa strane.

Na svaki list kupusa stavljamo nadev i uvijamo.

U šerpu na dno stavljamo listove kupusa, tako da zauzmu celo dno.

Poređamo sarme, a skroz odozgo ih pritiskamo tanjirom. Prelivamo toplom vodom i sokom od kupusa.

Stavljamo na ringlu i kuvamo oko sat vremena.

Serviramo u tanjiru kad ocedimo od bujona.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija