Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač Agnesa - Agnesice

Kolač Agnesa - Agnesice

Fat BertaFat Berta
Džedaj
63714550262
Kolač Agnesa - Agnesice1 / 2
15/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
10
"Ništa ne kaže iskrenije Volim te od Agnesica, serviranih sa šoljom aromatične kafe"

Potrebni sastojci

  • maslac - 125 g
  • šećer - 1 šolja
  • jaja - 4 belanca + 4 žumanca
  • orasi - 1 šolja, mleveni (200 g)
  • brašno - 1 šolja
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • čokolada - 1 komad, po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite mikserom meki maslac i šećer u vazdušast krem. Dodajte im belanca umućena u sneg i pažljivo promešajte s orasima i brašnom.

Sipajte smesu u podmazan pravougaoni kalup ili posudu za pečenje. Stavite da se ispeče u umereno zagrejanoj rerni.

Umutite dalje žumanca i šećer u prahu dok ne pobele. Sipajte smesu preko ispečenog kolača i sačekajte da se stegne.

Istopite na vodenoj pari čokoladu sa 1 kašikom vode i pomoću viljuške napravite kao da je čokolada poprskana po kolaču Agnesa.

Agnesice isecite na rombove i servirajte.

Kolač Agnesa ide odlično uz popodnevnu kafu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: