Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Narasle kiflice sa ratlukom

Narasle kiflice sa ratlukom

Jordanka TasevaJordanka Taseva
Inovator
170411k55
Narasle kiflice sa ratlukom
Fotografije: Jordanka Taseva
2 / 5
16/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
11
"Ako ti neko servira narasle kiflice sa ratlukom za doručak, to sigurno znači da te voli"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 1/2 šolje
  • ulje - 1/2 šolje
  • suvi kvasac - 1 komad
  • ratluk - 200 - 300 g
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno i napravite udubljenje. Dodajte šećer, sveže mleko, kvasac, ulje i jaja, a jedno žumance ostavite za mazanje.

Zamesite meko testo. Uzimajte loptu testa i razvijte u krug. Secite ne trouglove i u kraj svakog stavite parče ratluka.

Možete da isečete ratluk na manje parčiće, možete i na veće - po vašem ukusu.

Spremne oblikovane kiflice stavite u podmazanu posudu za pečenje. Ostavite da narastu na toplom oko sat-dva i namažite ih umućenim žumancem.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Pospite kiflice šećerom u prahu pre serviranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: