Dinstani kiseli kupus sa sirovom kobasicom

17/12/2017
Anonymous
odAnonymousDžedaj2655
"I da ne zaboravite domaće vino, jer je greh da se ovo ukusno seosko jelo konzumira bez njega "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano146
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 velika glavica
  • kobasica - 600 g, sirova
  • beli luk - 5 čenova
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber - 1 kašičica
  • paradajz pire - 4 kašike
  • kumin - 1 kašičica
  • piment - 7 - 8 zrna
  • ulje - 100 ml
  • ljuta aleva paprika - 1/4 kašičice
  • lovorov list - 3 - 4 komada
  • sok od kupusa - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Beli luk se oljušti, iseče na krupne kriške i blago se zaprži u ulju u dubljoj šerpi.

Nakon što postane zlatast, dodaje mu se sirova kobasica isečena na parčiće. Čim se malo zarumeni, kobasica se izvadi iz masnoće.

U istu masnoću se stavlja kiseli kupus, isečen na krupno. Proprži se blago, dodaje se aleva paprika, biber, kumin, piment, ljuta aleva paprika i paradajz pire rastvoren u soku od kupusa.

Meša se, stavljaju se kobasica, lovorovi listovi i jelo se poklapa poklopcem i ostavlja da se dinsta 25 minuta na slabijoj ringli.

Servira se vruće.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija