Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Dinstano Pile»Piletina sa topljenim sirom, pavlakom i kačkavaljem

Piletina sa topljenim sirom, pavlakom i kačkavaljem

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9902914k318
Piletina sa topljenim sirom, pavlakom i kačkavaljem
Fotografije: Zlatina Jelyazkova
1 / 5
18/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"U ukusnom jelu kalorije se računaju po pola, zato jedite do mile volje piletinu sa toplenim sirom, pavlakom i kačkavaljem"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 1, 2 kg
  • luk - 3 glavice
  • topljeni sir - 200 g
  • kiseli krastavčići - 6 komada
  • slanina - 250 g
  • pavlaka za kuvanje - 400 ml
  • kačkavalj - 200 g
  • maslac - 100 g
  • belo vino - 150 ml
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pileći file, slaninu i kisele krastavčiće na trake, ali odvojeno. Isecite luk na polumesece, a toljeni sir - na male kocke.

Istopite maslac i zapržite u njemu isečen pileći file, dok ne ispari sos.

Dodajte isečen luk i pržite dok ne omekša, dodajte isečenu slaninu i nakon kratkog prženja dodajte isečene kisele krastavčiće.

Sipajte pavlaku i dodajte isečen topljeni sir, ostavite jelo da se krčka na slaboj vatri. Nakon što se zgusne, sipajte vino i dodajte biber po ukusu, posolite po ukusu.

Ostavite na kratko da provri, podelite na porcije i narendajte kačkavalj na svaku porciju da se istopi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: