Testo za tanku i hrskavu picu

18/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4198
"Majstorija nije samo razvijanje pice, važno je i od kakvog testa ćete je zamesiti!"
Priprema25 min.
Ukupno25 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 144
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 3 i po šolje
  • voda - topla, 3/4 šolje
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • kvasac - suv 1 i po kašičica
  • šećer - 1 i po kašičica
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Voda, maslinovo ulje, kvasac, so i šećer se promešaju dobro mikserom, dok se kvasac potpuno ne rastvori.

Dodajemo brašno i mešamo dok ga potpuno ne upije smesa. Nakon što se oblikuje lopta, prestanite da mešate.

Stavlja se testo u posudu ili veliki tanjir i pokriva se domaćinskom folijom, da se ne osuši.

Testo se ostavlja u frižider na 24 sata pre nego što se iskoristi.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti