Pečena pastrmka u rerni

18/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3687
"Aromatična pastrmka, ispečena u foliji sa dosta začina!"
Priprema10 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno35 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 477
  • Pregledi tokom meseca127
  • Pregledi tokom desmice13
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno očišćene ribe se stavljaju u odgovarajuću posudu, posole se i preliju sokom od limuna. Posuda se pokriva i ostavlja u marinadi bar jednu noć.

Ribe se poređaju u prethodno podmazanu posudu za pečenje. Začinjavaju se origanom i biberom, pokrivaju se aluminijumskom folijom i peku se oko 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Folija se sklanja i ribe se zapeku još 5 minuta samo na gornjem pečenju ili na grilu.

Pastrmka se servira sa salatom po izboru, posuta obilno peršunom.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti