Punjeni šaran

tsvetoslava kirkovatsvetoslava kirkova
Kuvar
1283354122
Punjeni šaran
Fotografije: tsvetoslava kirkova
1 / 3
19/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
"Majstorsko delo s kojim ćete na trpezi ostaviti utisak na vaše goste"

Potrebni sastojci

  • šaran - 2 komada, po 1, 5 kg
  • za nadev
  • pirinač - 150 g
  • luk - 2 glavice, crni
  • pečurke - 6 komada
  • limun - 1 komad
  • biber
  • origano
  • peršun
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite crni luk na sitno i izdinstajte ga, dodajte pečurke isečene na krupno i nakon toga pirinač, pržite dok pirinač ne dobije staklastu boju, nalijte vodu, dodajte začine i ostavite na ringli dok tečnost ne ispari.

Očistite šarana, operite ga i posolite sa unutrašnje strane, napunite nadevom i zatvorite otvor čačkalicom (po želji možete i da ga zašijete).

Stavite ribu u odgovarajuću posudu za pečenje na papir za pečenje, nalijte masnoću i pokrijte folijom, pecite oko 30 minuta na 220 stepeni, nakon toga sklonite foliju i dopecite ribu.

Odozgo možete da poređate isečene paprike i limun.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: