Hrskavi prženi luk

19/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3230
"Ovaj hrskavi prženi luk je u top 3 naših najomiljenijih grickalica uz pivo, a vama?"
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano346
  • Pregledi tokom meseca31
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 1/2 šolje
  • voda - 1/2 šolje
  • jaja - 1 komad
  • luk - 2 glavice
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • so - 1 kašičica
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte vodu, brašno, jaje, so i prašak za pecivo. Dobro promešajte. Isecite luk i podelite ga na krugove.

Mnogo dobro zagrejte ulje, umočite luk u smesu za pohovanje i ispržite ga dok se ne dobije prijatna zlatasta boja.

Ocedite ga na kuhinjskom ubrusu i servirajte odmah kao garnirung ili predjelo.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija