Mnogo brz čokoladni čizkejk

19/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4198
"Toliko je ukusan, da ako ne pazite - neće ostati ni jedno parčence za vas "
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 670
  • Pregledi tokom meseca128
  • Pregledi tokom desmice22
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • crna čokolada - 2 komada
  • slatka pavlaka - oko 500 ml, tečna
  • keks - 1 pakovanje sa maslacem/kakaom/mlekom (ili po ukusu)
  • maslac - oko 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Ovo je najbrži čokoladni dezert sa najviše čokolade, koji možete da napravite bukvalno za deset minuta pre nego što dođu gosti.

Za mus:
Na vodenoj pari istopite jednu čokoladu i polovinu druge, a ostatak sačuvajte za dekoraciju već gotovog kolača.

Nakon što je čokolada gotova, sklonite je sa vodene pare i u posudu u kojoj je istopljena dodajte malo po malo slatku pavlaku i polako je istovremeno mešajte mikserom.

Cilj je da se dobije vazdušast čokoladni mus, dok mu konzistencija zavisi od količine pavlake koju ste koristili. Možete da dodate parčiće čokolade ako odlučite. Krem je sada spreman.

Za koru:
Za koru neophodno je da izgnječite keks na sitno, da istopite maslac i da pomešate dva sastojka, tako da keks upije masnoću. Nakon toga ih sipajte u odgovarajuću posudu i izgnječite oblim delom kašike, da ne bude čupavo.

Stavite u zamrzivač na oko 5 minuta da se stegne.

Poslednje što vam ostaje da uradite je da sipate gotov mus preko već stegnute kore, narendate ostatak čokolade za dekoraciju (možete da iskoristite i/ili umućenu pavlaku).

Možete ponovo da stavite u zamrzivač na sat-dva ili da konzumirate odmah.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti