Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Rolatići»Pileće rolnice sa bundevom

Pileće rolnice sa bundevom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4919k409
Pileće rolnice sa bundevom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
19/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
2
"Obojeno, bogato aromom i sa očaravajućim ukusom - jelo za specijalne prilike i specijalne ljude"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 2 komada
  • so
  • biber
  • kari
  • majonez - 2 - 3 kašike
  • šargarepa - 1 komad, skuvana
  • kačkavalj - 100 g
  • šargarepa - 2 komada
  • krompir - 4 komada
  • šarena so
  • aleva paprika
  • čubar
  • bundeva - 1 šolja, skuvana
  • maslac - 1 kašika
  • sveže mleko - 40 ml
  • brašno - za valjanje
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći file se iseče na dva dela i blago se istuca. Dobijena 4 filea se posipaju karijem, solju, biberom i ostavljaju da upiju arome začina.

Skuva se oljuštena šargarepa, isečena na štapiće, odvojeno se skuva bundeva, procedi se i viljuškom se izgnječi.

Dodaju se maslac i sveže mleko, promešaju se u pire, začinjeni solju i biberom. Polovina kačkavalja se iseče na štapiće, ostatak se narenda na krupno rende.

Preko svakog filea se poređaju 3-4 štapića šargarepe i štapić kačkavalja, uvijaju se u rolnu i probadaju se čačkalicom.

Uvaljaju se u brašno, zaprže se u malo ulja u tiganju i poređaju u posudu za pečenje. Pored rolnica se poređaju štapići krompira i šargarepe. Posipaju se solju, šarenom solju, alevom paprikom i čubrom.

Naliva se 100 ml vode i ulje i kome su se pržile rolnice, a one se odozgo premažu majonezom.

Peku se u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta, izvadi se iz posude za pečenje i posipaju narendanim kačkavaljem.

Vraćaju se u rernu na još 10 minuta dok se kačkavalj ne zarumeni. Serviraju se po dve rolnice preko kanapea od pirea od bundeve i garnirunga od šargarepe i krompira.

Dodaju se dve kriške limuna i čaša vina. Jedinstven ukus.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: