Praznični pačiji magre sa pirinčem dugog zrna i belim sosom

21/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3758
"Izuzetno i stilski - ne propustite da probate naš Praznični pačiji magre sa pirinčem dugog zrna "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano143
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Iseče se suvišna masnoća sa pačijih grudi i pravi se prorez po dužini mesa da se dobije džep.

Za nadev za magre isečemo na sitno ruzmarin, čen belog luka, narendamo koru limuna i sir parmezan, dodajemo biber i promešamo. Punimo pačije grudi smesom i zatvorimo čačkalicom proreze da ne izlazi nadev. Posolimo ih solju i biberom i ostavljamo sa strane da se začini i da meso odstoji na sobnoj temperaturi, da se ne bi smanjilo pri termičkoj obradi.

Za to vreme pripremamo garnirung od pirinča dugog zrna.

Pirinač se opere i ocedi od vode.
Zagreva se pileći bujon.

Luk se iseče na sitno i zaprži u maslinovom ulju. Dodaje se pirinač i nakon što postane poluprozračan, naliva se bujon. Dodaje se grančica ruzmarina i kuva se 10 minuta pod poklopcem. Nakon toga se isključuje ringla i pirinač se ostavlja još 10 minuta pod poklopcem. Posipa se solju i biberom, dodaje se narendan parmezan i meša se.

Za sos:
Crni luk i beli luk se oljušte i iseku na sitno. Paprika se očisti od semenki i takođe se iseče na sitno. Sve se zaprži u maslacu dok ne omekša povrće, dodaje se brašno i čim se proprži stavljaju se med i belo vino. Doliva se pileći bujon, začinjava se majčinom dušicom i ostavlja na smanjenoj temperaturi deset minuta, da se zgusne. Na kraju se posipa solju i biberom.

Za magre:
Uključite rernu na 200 stepeni da se zagreje unapred.
Stavite magre kožom na dole u hladan tiganj, nakon toga povećajte temperaturu.

Držite meso tako dok se masnoća ne istopi (oko 5 minuta), nakon toga okrenite s druge strene na 1-2 minuta.

Prebacite ga u aluminijumsku foliju, oformite paketiće od njega i prebacite ih u posudu za pečenje u rernu na 6-8 minuta.

Ostavite gotovo meso da odstoji pre nego što ga isečete.

Oformite porcije garnirajući isečeno meso sa pirinčem dugog zrna i prelijte ga sosom.

Prijatno!slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti