Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Rolatići»Svinjske rolnice sa tri vrste sira

Svinjske rolnice sa tri vrste sira

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
1413368736
Svinjske rolnice sa tri vrste sira
Fotografije: GERGANA YaNKOVA
1 / 5
21/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Izvrsno, aromatično i fascinirajuće jelo koje možete da servirate u svakoj prilici"

Potrebni sastojci

  • šnicle - 12 komada, svinjske
  • so
  • biber
  • kumin
  • aleva paprika
  • topljeni sir - 100 g
  • plavi sir - 100 g
  • čedar - 12 parčića
  • šunka - 12 parčića
  • pečurke - 1 tegla (marinirane, isečene)
  • ulje
  • belo vino - 1/2 šolje
  • voda - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjske šnicle se operu, osuše se dobro, začinjavaju začinima (so, biber, kumin i aleva paprika). Preko svake šnicle se ređa parče šunke, čedra, namrvljeni plavi sir, topljeni sir i pečurke.

To se ponavlja i sa ostalima dok se ne potroše sastojci. Svaka se uvija u rolnicu i fiksira čačkalicom. Rolnice se poređaju u blago podmazanu posudu za pečenje i prelivaju sa 1 šoljom smese od vode i vina.

Peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni pod folijom 60 minuta. Nakon toga folija se sklanja, da se zapeku oko 10 minuta. Nek vam je slatko!

Beleška: Nakon što začinite šnicle, ostavite ih u frižideru pod aluminijumskom folijom, da upiju začine. Možete da posolite sasvim malo (ili uopšte da ne solite) šnicle, jer plavi sir i drugi sirevi su takođe slani i postoji mogućnost da presolite rolnice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: