Praznične breskvice

22/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj2635
"I za radni dan, i za praznik - najukusnije praznične breskvice "
Priprema60 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno75 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 442
  • Pregledi tokom meseca32
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • svinjska mast - 1 šolja, topljena
  • kiselo mleko - 4 kašike
  • soda bikarbona - 1 kesica
  • vanila - 1 komad
  • brašno - za meko testo
  • šećer - kristal, za valjanje
  • poslastičarska boja - crvena i žuta (ja koristim step sokove u kesicama)
  • marmelada - ili slatko za slepljivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja umutimo sa šećerom, dodajemo istopljenu mast i kiselo mleko pomešano sa sodom i vanilom. Postepeno dodajemo brašno i zamesimo meko testo.

Od mekog testa pravimo loptice veličine oraha i pečemo ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne postanu ružičaste. Slepimo keksiće s marmeladom.

Rastvaramo poslastičarsku boju (ili step sokove) i svaki keksić potapamo s jedne strane u crveno, a s druge u narandžasto i nakon toga uvaljamo i kristal šećer.

Za lisitiće možete da koristite zeleni marcipan (ali možete da improvizujete, da koristite šimšir, krem od maslaca, hladnu glazuru i čak listiće isečene od zelenog papira).slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija