Očaravajući pileći bataci

23/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3750
"Volite li krhku i sočnu piletinu koja se topi u ustima? Ovaj recept je baš za vas"
Priprema25 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno85 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano958
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 8 komada, donji pileći bataci
  • luk - 5 velikih glavica, crni
  • pečurke - 300 g
  • majonez - 1 pakovanje
  • univerzalni začin - za pile na grilu
  • biber
  • so
  • maslinovo ulje - 10 - 20 g
  • ZA GARNIRUNG
  • pirinač - 1 šolja
  • bujon - 1/2 pilećeg
  • univerzalni začin - 1/2 kašičice
  • ulje - za prženje pirinča
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo se oprani bataci namažu dobro začinom za pile i ostavljaju u frižideru dok se spremaju luk i pečurke. Luk se seče na kocke, ali ne mnogo sitno i blago se izdinsta u maslinovom ulju, nakon toga se dodaju i pečurke (krupno isečene).

Kada luk omekša začinjava se još malo sa solju i biberom. U posudu za pečenje se sipaju luk i pečurke, preko njih se poređaju već začinjeni bataci, namaže se cela površina majonezom i pokriva se folijom za pečenje.

Peče se u prethodno zagrejanoj rerni dok ne bude potpuno gotovo i na kraju se samo na kratko ostavlja da se zapeče bez folije.

Pirinač se priprema veoma lako, proprži se na kratko u masnoći, doliva se voda u odnosu 1:3 i začinjava se bujonom i univerzalnim začinom.

Servira se tako što se u manju posudu stavlja pirinač koji igra ulogu kanapea i preko njega se stavlja piletina. Posipa se svežim peršunom i poslužuje se.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti