Raspuknuti keksići sa kikiriki puterom

23/12/2017
"Što su raspuknutiiji, biće potrebno da ih pojedete brže, takav je običaj "
Priprema10 min.
Kuvanje16 min.
Ukupno26 min.
Porcije35
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano458
  • Pregledi tokom meseca25
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • maslac - 120 g, mekan
  • šećer - 1 šolja, beli
  • med - 3 supene kašike
  • jaja - 1 veliko
  • kikiriki puter - 1/2 šolje
  • soda za hleb - 2 kašičice
  • brašno - 2 šolje, belo
  • šećer - dodatno, da se uvaljaju
  • začini - po želji (cimet, đumbir, kardamon, karanfilić itd.)
* merne jedinice

Način pripreme

U veliku posudu stavite sve sastojke bez brašna, sode i začina. Dobro umutite mikserom.

Dodajte brašno, zajedno sa sodom i začinima i uz pomoć drvene kašike ili spatule mešajte dok ne počne da se oblikujte testo.

Mesite rukama dok ne oblikujte loptu koja se ne lepi.

Ostavite testo u frižideru na 30 minuta 1 sat.

Izvadite testo i obilkujte loptice veličine oraha ili malo manje, svaku lopticu uvaljajte u šećer i stavite u pleh za pečenje.

Poređajte loptice na razmaku 3-4 cm jedna od druge.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni 14-18 minuta ili dok se keksići ne raspuknu i dobiju lepu boju.

Izvadite iz rerne i ostavite sa strane na oko 5-10 minuta da se malo ohlade, i nakon toga ih prebacite na rešetku. Imajte u vidu da su keksići mekani kad ih izvadite iz rerne, ali kad se ohlade se stvrdnu.

Čuvajte ih u kutiji sa poklopcem.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti