Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Božićne kandirane kore od pomorandže sa čokoladom

Božićne kandirane kore od pomorandže sa čokoladom

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2173k216
Božićne kandirane kore od pomorandže sa čokoladom
Fotografije: marcheva14
1 / 4
24/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Stilski i veoma aromatičan predlog, kome ne možete odoleti"

Potrebni sastojci

  • kore od pomorandže - od 3 komada
  • šećer - 200 g, kirstal
  • voda - 200 ml
  • crna čokolada - oko 70 - 100 g za topljenje
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite pomorandže i očistite belu pulpu. Isecite na trakice. Stavite u šerpu sa vodm i kuvajte oko 2 do 3 minuta. Vodu ocedite i ponovo sipajte hladnu vodu.

Kuvajte ponovo 2-3 minuta. Vreme kuvanja se meri kad provri. Tako uradite tačno 4 puta.

Kad se skuva stavite šećer u duboku posudi i prelijte vodom i dodajte kuvane kore od pomorandže. Ostavite na umerenoj vatri da se kuvaju 30 minuta.

Izvadite rešetkastom kašikom i staivte na papir za pečenje da se osuše, treba oko 8-12 sati.

Sirup od kora se ne baca, on se čuva, može služiti za aromatizovanje kolača. Čuva se u frižideru.

Nakon toga kandirane kore potopite u rastopljenu čokoladu. Ostavite da se ohlade na papiru za pečenje, da se čokolada stvrdne.

Napomena: :okolada i pomorandža se iyuyetno slau. Serviraju se kao mali zalogaji uz piće. Mogu i da se ne potapaju u čokoladu i da se koriste kao dodatak u Štolen ili drugu vrstu božićnih kolača, sitno se iseckaju.

Možete pripremiti i drugu vrstu kandiranih citrusa, limun, mandarina itd.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: