Linc testo

EfrosiaEfrosia
Džedaj
51714811188
Linc testo
Fotografije: Albena Asenova
2 / 4
24/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
20
"Za pripremu svakakvih kolača, ne samo za Božić, već i u svako doba godine - zapišite recept za linc testo"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 žumanca
  • šećer u prahu - 200 g
  • maslac - 250 g
  • brašno - 500 g
  • limun - korice limuna, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno i šećer u prahu. Dodajte im žumance, maslac, korice limuna. Postepeno zamesite glatko testo.

Uvijte ga prozračnom domaćinskom folijom i ostavite nekoliko sati (najbolje 1 noć) u frižideru.

Od tako napravljenog testa se razvija kora debljine 3-5 mm i iseku se kolači u obliku po želji.

Peku se u rerni na 170 stepeni dok krajevi ne porumene i nakon toga se slepe pomoću slatka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: