Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Slepljeni Kolači»Slepljeni božićni keksići

Slepljeni božićni keksići

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2284k241
Slepljeni božićni keksići
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 4
25/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Najveći izum za Božić - slepljeni Božićni keksići - pojedete dva, a računa se jedan"

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • maslac - 150 g, kravlji
  • bademi - 150 g, mleveni
  • šećer u prahu - 50 g
  • brašno - 150 g
  • kardamon - 1 prstohvat
  • karanfilić - 1 prstohvat
  • cimet - 1 prstohvat
  • kakao - 2 supene kašike (za bojenje)
  • vanila - 2 kesice
  • slatko - 1/2 tegle za lepljenje
  • suvo grožđe - čokoladno i zlatno
* merne jedinice

Način pripreme

Ostavite sastojke na sobnu temperaturu, maslac treba da bude mekan. U njega dodajte šećer u prahu i počnite da gnječite rukama, dodajte jaje i ponovo promešajte. Sipajte po malo od brašna, mlevene bademe i sve arome.

Umesite glatko testo, mali deo njega pomešajte sa kakaom, pokrijte folijom dva testa i ostavite u frižideru na oko jedan sat. Kad se ohladi razvucite prvo beli deo na koru debljine oko 4-5 mm.

Različitim kalupima isecite keksiće i poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje, testo sa kakaom oblikujte na isti način.

Ugrejte rernu na 150 stepeni i pecite keksiće oko 10 minuta, nakon toga ih izvadite i ohladite slepite ih marmeladom ili slatkom. Pospite ih šećerom u prahu i stavite zlatno suvo grožđe.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: