Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Turšija sa hladnom marinadom

Turšija sa hladnom marinadom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k4985k418
Turšija sa hladnom marinadom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
25/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Nekoliko sati danas - cele zime meze za rakiju"

Potrebni sastojci

  • paradajz - paprike - 2 kg /žute, crvene, zelene/
  • šargarepa - 1 kg
  • celer - 1 veze
  • so - 120 g
  • šećer - 300 g
  • aspirin - 4 komada
  • beli luk - 1 glavica
  • sirće
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite paradajz-paprike i šargarepu i isecite po željenoj veličini. Oljuštite beli luk i zajedno sa celerom ga dodajte u ostalo povrće.

Pospite povrće šećerom i solju. Ostavite na oko sat, da povrće može da pusti sok.

Stavite povrće u odgovarajuće tegle.

Izmerite količinu odvojene tečnosti i dodajte toliko sirćeta.

Napunite tegle marinadom. Dodajte po dva aspirina na teglu od dve litre i zatvorite odgovarajućim poklopcima

Okrećite tegle jednu sedmicu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: