Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Mekike»Mekike od bundeve

Mekike od bundeve

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k4985k418
Mekike od bundeve
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
26/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
13
"Kako ćete prepoznati da je jesen došla ako vam niko nije napravio mekike od bundeve?"

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 600 g
  • bundeva - 300 g
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašika
  • kvasac - 1/2 kocke
  • ulje - 3 kašike + za prženje
  • jaja - 2 komada
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i skuvajte bundevu. Napravite pire od nje. Rastvorite kvasac u pola šolje mlake vode. Dodajte 1 kašiku brašna i 1 kašiku šećera. Ostavite kvasac da se aktivira.

Prosejte brašno, dodajte ulje, pire od bundeve, razbijte jaja i sipajte smesu sa kvascem. Zamesite meko testo.

Ako je neophodno dodajte još malo vode. Gotovo testo stavite u posudu, uvijte folijom i ostavite da naraste. Zagrejte ulje u odgovarajućoj posudi za prženje.

Podelite testo na loptice i razvucite svaku lopticu u mekiku. Ispržite u zagrejanom ulju dok ne postane zlatasta. Ocedite na kuhinjskom ubrusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: