Mekike od bundeve

26/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3750
"Kako ćete prepoznati da je jesen došla ako vam niko nije napravio mekike od bundeve?"
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije13
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano396
  • Pregledi tokom meseca57
  • Pregledi tokom desmice17
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 600 g
  • bundeva - 300 g
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašika
  • kvasac - 1/2 kocke
  • ulje - 3 kašike + za prženje
  • jaja - 2 komada
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i skuvajte bundevu. Napravite pire od nje. Rastvorite kvasac u pola šolje mlake vode. Dodajte 1 kašiku brašna i 1 kašiku šećera. Ostavite kvasac da se aktivira.

Prosejte brašno, dodajte ulje, pire od bundeve, razbijte jaja i sipajte smesu sa kvascem. Zamesite meko testo.

Ako je neophodno dodajte još malo vode. Gotovo testo stavite u posudu, uvijte folijom i ostavite da naraste. Zagrejte ulje u odgovarajućoj posudi za prženje.

Podelite testo na loptice i razvucite svaku lopticu u mekiku. Ispržite u zagrejanom ulju dok ne postane zlatasta. Ocedite na kuhinjskom ubrusu.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti