Posne sarme od listova vinove loze sa nadevom od krompira, oraha i suvog grožđa

27/12/2017
"Tajna najukusnijih sarmi sa listovima vinove loze je u aromatičnom nadevu i u ljubavi sa kojom ih uvijamo "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano736
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Poparite listove vinove loze vrelom, posoljenom vodom. Luk sitno iseckajte i propržite u masti.

Dodajte pirinač i jednu čašu vode i dinstajte dok ne omekša. Kad se semsa ohladi, dodajte preostale sastojke, mlevene orahe, suvo grožđe i začine.

Skuvajte oljušteni krompir i lepo ga izgnječite viljuškom, dodajte i njega u ostale sastojke.

U svaki list stavite po jednu i po kašičicu od nadeve i napravite male sarme.

Poređajte ih jednu do druge u duboki pleh, prelijte toplom vodom i pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni. Servirajte hladne.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija