Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Posne sarme od listova vinove loze sa nadevom od krompira, oraha i suvog grožđa

Posne sarme od listova vinove loze sa nadevom od krompira, oraha i suvog grožđa

GALYa DUMANOVAGALYa DUMANOVA
Šef kuhinje
1272530428
Posne sarme od listova vinove loze sa nadevom od krompira, oraha i suvog grožđa
Fotografije: GALYa DUMANOVA
1 / 3
27/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Tajna najukusnijih sarmi sa listovima vinove loze je u aromatičnom nadevu i u ljubavi sa kojom ih uvijamo"

Potrebni sastojci

  • listovi vinove loze - 250 g
  • krompir - 300 g
  • luk - 2 glavice
  • praziluk - 1 struk
  • pirinač - 200 g
  • suvo grožđe - 50 g
  • ulje - 150 ml
  • čubar - 1/2 kašičice
  • biber - 1 prstohvat
  • orasi - 100 g
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Poparite listove vinove loze vrelom, posoljenom vodom. Luk sitno iseckajte i propržite u masti.

Dodajte pirinač i jednu čašu vode i dinstajte dok ne omekša. Kad se semsa ohladi, dodajte preostale sastojke, mlevene orahe, suvo grožđe i začine.

Skuvajte oljušteni krompir i lepo ga izgnječite viljuškom, dodajte i njega u ostale sastojke.

U svaki list stavite po jednu i po kašičicu od nadeve i napravite male sarme.

Poređajte ih jednu do druge u duboki pleh, prelijte toplom vodom i pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni. Servirajte hladne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: