Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Domaća torta sa filom od brašna

Domaća torta sa filom od brašna

Simeon Hristov KanevSimeon Hristov Kanev
Šegrt
45915210
Domaća torta sa filom od brašna
Fotografije: Simeon Hristov Kanev
1 / 3
27/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
12
"Ova torta odgovara na dva očekivanja za savršenu tortu - jednostavno i veoma ukusno"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • soda - 1 kašičica
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 1 i 1/2 šolje
  • brašno - 1 i 1/2 šolje
  • kakao - 1 - 2 supene kašike
  • sok iz kompota - 20 - 30 ml
  • za fil
  • sveže mleko - 1 l
  • maslac - 10 g
  • brašno - 4 - 5 supenih kašika
  • vanila - 1 komad
  • šećer - 7 - 8 supenih kašika
  • čokolada - 3 - 4 štangle
  • za ukras
  • banana - 1 komad
  • čokoladne mrvice - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutite jaja, na sobnoj temperaturi, sa šećerom. Kiselo mleko ugrejte i stavite sodu - sipajte u jaja i šećer. Nastavite da mutite i postepeno dodajte brašno.

Pripremite tri jednake posude i rasporedite smesu u njih - kakao stavite u jednu i dobro promešajte. Kore pecite jednu za drugom u namazanim i prezlama posutim plehovima, prečnika oko 30 cm, i ostavite da se ohlade pre nego što ih izvadite iz pleha.

U međuvremenu stavite mleko da provri zajedno sa šećerom - prethodno odvojite 200 ml u posudu. U hladnom mleku u posudi pomešajte brašno dok ne dobijete homogenu smesu, dodajte vanilu i kad mleko provri lagano ga dodajte u njega.

Mešajte energično da ne zagori, dodajte kockicu malsaca i čokolade dok se ne rastopi u kremu.

Na odgovarajući poslužavnik ta sklapanje torte stavite prvu koru, prelijte sa malo soka iz kompota i pokrijte filom - odozgo poređajte kružiće banane. Stavite drugu čokoladnu koru, ponovo prelijte sa malo soka, pokrijte kremom, poređajte preostale kružiće banane i pokrijte trećom belom korom. Odozgo postepeno sipajte preostali krem, tako da pokrije tortu i sa strane.

Pospite čokoladnim mrvicama i ostavite na hladnom bar 12 sati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: