Patlidžani punjeni mlevenim mesom

27/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3012
"Izvrsno, ukusno i lako za pripremu. Tako izgleda savršen recept za pripremanje patlidžana!"
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano199
  • Pregledi tokom meseca35
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite patlidžane i odstranite drške. Oljuštite deo kore, tako da dobijete trake. Isecite patlidžane na pola i izdubite unutrašnjost, ali ne do kraja.

Posolite i ostavite oko 20 minuta da se izdvoji gorki sok. Isecite unutrašnjost patlidžana na male kocke. Propržite u zagrejanom ulju.

Dodajte mleveno meso, promešajte u homogenu smesu i ispržite dok ne bude gotovo. Operite patlidžane i osušite ih. Ispržite ih u vrelom ulju sa svih strana.

Gotove patlidžane poređajte u odgovarajuću posudu za pečenje otvorom na gore, napunite ih nadevom, stavite po parčence paradajza i parče kačkavalja. Zapecite u vreloj rerni 10 minuta.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija