Paprike punjene heljdom i šampinjonima

29/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3002
"Vreme je da počnemo da se hranimo zdravije, zato ćemo danas napravite punjene paprike sa heljdom i pečurkama!"
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano280
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isplaknite heljdu vodom i skuvajte je dok ne bude polu gotova. Gotovu heljdu ocedite od vode pomoću sitne rešetke.

Oljuštite i isecite luk na sitno. Izdinstajte ga u ulju dok ne postane zlatast i dodajte očišćene i isečene pečurke. Nakon što se i one zaprže dodajte mleveno meso.

Začinite solju i biberom. Promešajte nadev u homogenu smesu i sklonite s vatre. Dodajte ga u heljdu i promešajte.

Napunite paprike, nakon što ste pre toga odstranili deo sa semenkama. Poređajte ih u odgovarajuću posudu za pečenje i dodajte oko 2 šolje tople vode.

Pecite dok paprike ne budu gotove (dok ne omekšaju i dobiju braonkastu preplanulost) u zagrejanoj rerni.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija