Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjene Paprike»Paprike punjene heljdom i šampinjonima

Paprike punjene heljdom i šampinjonima

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k4985k418
Paprike punjene heljdom i šampinjonima
Fotografije: Veselina Konstantinova
3 / 4
29/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Vreme je da počnemo da se hranimo zdravije, zato ćemo danas napravite punjene paprike sa heljdom i pečurkama!"

Potrebni sastojci

  • heljda - 200 g
  • paprike - 10 komada
  • mleveno meso - 250 g
  • so
  • biber
  • luk - 1 glavica
  • šampinjoni - 5 - 6 komada
  • ulje - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Isplaknite heljdu vodom i skuvajte je dok ne bude polu gotova. Gotovu heljdu ocedite od vode pomoću sitne rešetke.

Oljuštite i isecite luk na sitno. Izdinstajte ga u ulju dok ne postane zlatast i dodajte očišćene i isečene pečurke. Nakon što se i one zaprže dodajte mleveno meso.

Začinite solju i biberom. Promešajte nadev u homogenu smesu i sklonite s vatre. Dodajte ga u heljdu i promešajte.

Napunite paprike, nakon što ste pre toga odstranili deo sa semenkama. Poređajte ih u odgovarajuću posudu za pečenje i dodajte oko 2 šolje tople vode.

Pecite dok paprike ne budu gotove (dok ne omekšaju i dobiju braonkastu preplanulost) u zagrejanoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: