Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Kaneloni sa mlevenim mesom i mocarelom sa bosiljkom

Kaneloni sa mlevenim mesom i mocarelom sa bosiljkom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5085k442
Kaneloni sa mlevenim mesom i mocarelom sa bosiljkom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
29/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Drugo ime ove neodoljive testenine je ubica dijeta"

Potrebni sastojci

  • kaneloni - 11 komada
  • mocarela - 125 g, sa bosiljkom
  • mleveno meso - 250 g
  • pavlaka - 200 ml, za kuvanje
  • luk - 1 glavica
  • biber
  • so
  • paradajz sos - 300 ml
  • maslinovo ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite luk i isecite ga na sitno. Zapržite ga u maslinovom ulju dok ne postane zlatast. Dodajte mleveno meso u kuvajte dok ne promeni boju, uz neprestano mešenje. Na kraju dodajte 3 kašike paradajz sosa. Začinite solju i biberom.

Napunite kanelone dobijenom smesom.

Dodajte pavlaku u paradajz sos i promešajte u ujednačenu smesu.

Prelijte sosom dno odgovarajuće posude za pečenje. Poređajte kanelone i prelijte ih preostalim sosom.

Zapecite u zagrejanoj rerni dok ne bude gotovo.

Pre kraja pečenja, poređajte preko kanelona mocarelu isečenu na tanke kriške.

Pecite dok se ne istopi mocarela.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: