Medena torta sa čokoladom i jagodama

29/12/2017
"Torta, zbog koje želimo da imamo rođendan bar jedanput u mesecu "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano81
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom. Dodajte brašno, kiselo mleko, sodu, med, cimet, vanilu i ulje. Mutite dok ne dobijete homogenu smesu. Dobijenu smesu podelite na dva dela.

Jedan deo sipajte u odgovarajući pleh za pečenje, obložen papirom za pečenje i namazan.
Pecite na 160 stepeni dok ne bude gotovo, proverie drvenim ražnjićem.

Skinite papir za kore i ostavite da se ohladi. Na isti način uradite i sa drugim delom smese.

Napravite preliv tako što stavite vodu u odgovarajuću posudu zajedno sa šećerom i ugrevate dok ne provri.
Prelijte kore šećernim sirupom. Ohladite.

Umutite pavlaku na gust krem. Namažite kore kremom i sastavite tortu.
Namažite sa svih strana.

Rastopite maslac i čokoladu na pari.

Prelijte tortu čokoladom. Preko čokolade stavite komadiće jagoda i šlag, a sa strane orahe. Prelijte jagode želatinom, rastvorenim prema uputstvu na pakovanju.

Pospite kokosovim brašnom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija