Kajsijice u lisnatom testu

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k4985k418
Kajsijice u lisnatom testu
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
29/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Toliko lagano, toliko ukusno i toliko brzo, da ne možete da ga ne probate već sada"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 400 g
  • kajsije - 5 komada
  • žele od kajsija - 2 kašike
  • jaja - 1 komada
  • šećer - za posipanje
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Otvorite lisnato testo, razvijte ga sasvim blago i isecite na 12 pravougaonika.

Od šest pravougaonika napravite okvire, isecajući unutrašnji deo pomoću oštrog noža.

Očistite kajsije od koštica, tako što ih prepolovite na dva dela.

Namažite pravougaonike belancem, stavite odozgo ramove i prilepite. U sredinu stavite parče kajsije okrenuto naopako. Poređajte lisnata gnezdašca u posudu za pečenje, postavljenu papirom.

Namažite periferije umućenim žumancem, pomoću silikonske četke. Pospite kristal šećerom i ispecite u zagrejanoj rerni dok ne dobiju braonkastu preplanulost.

Izvadite kolačiće iz rerne, namažite ih želeom od kajsija i pospite šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: