Kiflice sa slatkom od ribizli

29/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3125
"Nadamo se, nadamo, nadamo da će za svako dobro biće da ostane jedan tanjir sa ovakvim vazdušastim kiflicama "
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije24
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano120
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • margarin - 200 g (može i maslac)
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 1 šolja + za posipanje
  • kvasac - 1 kocka
  • so - 1 kašičica
  • slatko od ribizli - 1 teglica
  • sveže mleko - 200 ml
  • brašno - oko 700 - 800 g (ako je neophodno dodajte još)
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u toplom mleku. Dodajte so i šećer. Nakon što kvasac naraste, razbijte jaja (odvojte jedno žumance za mazanje) i umutite ga. Dodajte ga u kvasac. Napravite udubljenje u prosejanom brašnu.

Sipajte smesu, dodajte i omekšali margarin. Zamesite meko testo. Ostavite ga na toplom, uvijajući ga folijom, da naraste.

Podelite testo na lopte. Razvijte lopte u tanke kore i isecite na kvadrate. U svaki kvadrat stavite slatko od ribizli.

Namažite svaku kiflicu umućenim žumancem, pospite ih šećerom, poređajte ih u posudu za pečenje postavljenu papirom i ostavite na toplom da narastu.

Ispecite u zagrejanoj rerni dok ne postanu zlataste.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija