Pečeni pileći bataci sa braon pečurkama i kačkavaljem

29/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3270
"Bilo bi predivno da pilići imaju po šest bataka, jer tako bismo napravili duple porcije pilećih bataka sa braon pečurkama "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano309
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći batacu - 5 - 6 komada, donji
  • pečurke - 5 - 6 komda, braon
  • kačkavalj - 100 g
  • maslac - 50 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • paprike - 2 - 3 komada, sivrija
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite batake, začinite ih solju, namažite ih maslacem i ispecite u vatrostalnoj posudi, dok ne omekšaju.

Isecite paprike i pečurke na parčiće i dodajte ih u polugotove batake.

Zapecite još malo dok ne postanu zlatasti. Pre nego što budu gotovi dodajte narendan kačkavalj i alevu papriku.

Pecite dok se ne istopi kačkavalj.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija