Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Bundevara»Bundevara sa orasima i šećerom u prahu

Bundevara sa orasima i šećerom u prahu

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4221304k93
Bundevara sa orasima i šećerom u prahu
Fotografije: Tanya Arabadjiiska
1 / 4
29/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
1
"Predivna bundevara, koja se sprema lako i vrlo brzo sa gotovim korama"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje, fine, gotove
  • bundeva - 1 komad, violina, srednje veličine
  • šećer - 5 - 6 kašika, kristal
  • ulje - 1 šolja
  • cimet - 1 kašičica
  • vanila - 1 kesica
  • orasi - 1/2 šolje, krupno mleveni
  • šećer u prahu - za posipanje
  • ulje - za pečenje
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremamo nadev za bundevaru, tako što operemo bundevu i oljuštimo koru. Bundevu isečenu na parčiće narendamo na krupno rende, ako imamo električno rende lakše je.

Narendanu bundevu stavljamo u šerpu. Posipamo šećerom - 5-6 kašika ili količinom po ukusu. Nalivamo vodu 1-2 šolje u ulje jednu šolju i dinstamo bundevu dok ne omekša i ne ostane na masnoći, uz neprestano mešanje.

Kada je omekšala, posipamo vanilu, jednu kesicu i cimet jednu kašičicu. Sklanjamo bundevu sa ringle i ostavljamo da se ohladi. Kada se već ohladila, razvijamo kore i na svaku stavljamo nadev.

Uvijamo u rolat i poređamo u posudu za pečenje namazanu masnoćom. Tako pripremamo sve kore. Odozgo posipamo kore uljem i stavljamo bundevaru da se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo, da se ispeče dok se ne dobije zlatasta boja.

Gotovu bundevaru izvadimo iz rerne i kad se ohladi isečemo na male parčiće i posipamo šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: