Omiljeni krem brule

29/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3455
"Isproban recept za klasični krem brule - omiljeni desert ljubitelja slatkiša "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano369
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • žumanca - 6 komada
  • šećer - 100 g
  • vanila - 2 kašičice
  • tečna pavlaka - 500 g
  • za karamel
  • šećer - po 1 kašika na krem
  • gorionik - za karameliziranje šećera
* merne jedinice

Način pripreme

Žumanca sa šećerom i vanilom se umute da smesa pobeli.

Pavlaka se zagreva, ali ne da provri, i u tankom mlazu se dodaje uz neprestano mešanje u smesu sa žumancima. Umuti se u homogenu smesu.

Naliva se u posudice za krem, dok se cedi kroz cediljku. Poređaju se u duboku posudu za pečenje i dodaje se voda, malo iznad polovine posudica.

Stavljaju se u rernu i peku se na pari na 165 stepeni 35 minuta.

Gotov krem se dobro ohladi.

Neposredno pre serviranja se posipa kašikom šećera, koji se karamelizuje pomoću gorionika.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti