Način pripreme
Očistite bundevu od semenki. Ispecite je u komadima u rerni, zajedno sa korom, prethodno je pospite polovinom šećera. Pecite dok ne dobije braon boju.
Skinite kore sa gotove, pečene bundeve i izgnječite je. Ugrejte ulje u odgovarajućoj posudi, stavite izgnječenu bundevu i dodajte preostali šećer.
Kuvajte 10 minuta uz neprestano mešanje. Skinite posudu sa vatre i dodajte orahe, sitno iseckane, cimet i vanilu. Promešajte smesu i ostavite da se ohladi.
Obilno namažite dno odgovarajućeg pleha za pečenje maslacem. Pasporedite kore.
Uzmite po dve kore, stavite od nadeva u kraj širokog dela i uvijte u rolat. Stavite rolat u pleh za pečenje. Radite tako dok ne potrošite sastojke. Isecite rolate na male komade uz pomoć oštrog noža.
Bundevaru pecite na 180-190 stepeni dok ne dobije zlatnu boju.
Gotovu bundevaru obilno pospite šećerom u prahu dok je još topla.
Ostavite na nekoliko dati da omekša i servirjate.