Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Bundevara»Uvijena bundevara sa pečenom bundevom

Uvijena bundevara sa pečenom bundevom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k4985k419
Uvijena bundevara sa pečenom bundevom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
29/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
20
"Majstorski nastup sa gotovim korama za pitu - pogledajte kako se priprema ova veličanstvena bundevara"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 500 g
  • šećer - 350 g
  • ulje - 200 g
  • maslac - 50 g
  • orasi - 200 g
  • vanila - 1 komad
  • šećer u prahu - za posipanje
  • kore za pitu - 400 g
  • cimet
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite bundevu od semenki. Ispecite je u komadima u rerni, zajedno sa korom, prethodno je pospite polovinom šećera. Pecite dok ne dobije braon boju.

Skinite kore sa gotove, pečene bundeve i izgnječite je. Ugrejte ulje u odgovarajućoj posudi, stavite izgnječenu bundevu i dodajte preostali šećer.

Kuvajte 10 minuta uz neprestano mešanje. Skinite posudu sa vatre i dodajte orahe, sitno iseckane, cimet i vanilu. Promešajte smesu i ostavite da se ohladi.

Obilno namažite dno odgovarajućeg pleha za pečenje maslacem. Pasporedite kore.

Uzmite po dve kore, stavite od nadeva u kraj širokog dela i uvijte u rolat. Stavite rolat u pleh za pečenje. Radite tako dok ne potrošite sastojke. Isecite rolate na male komade uz pomoć oštrog noža.

Bundevaru pecite na 180-190 stepeni dok ne dobije zlatnu boju.

Gotovu bundevaru obilno pospite šećerom u prahu dok je još topla.

Ostavite na nekoliko dati da omekša i servirjate.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: