Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Ćevap»Vinski kebap sa pečurkama i paprikama

Vinski kebap sa pečurkama i paprikama

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2117k396
Vinski kebap sa pečurkama i paprikama
Fotografije: Stoyanka Rusenova
4 / 5
30/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Svinjsko meso koje se topi u ustima i sosić, koji bi da pojedeš do poslednjeg zalogaja, nije ni čudo da je recept toliko popularan"

Potrebni sastojci

  • paprike - 3 komada, pečene, crvene
  • paradajz - 250 g, iz konzerve
  • svinjsko meso - 500 g, od buta
  • pečurke - 250 g, iz konzerve
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica, star
  • celer - nekoliko listića
  • nana - suva
  • čubar
  • himalajska so
  • biber
  • aleva paprika
  • mast - 1 kašika
  • vino - 100 ml
  • voda - 50 - 60 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo dobro meso i isečemo ga na zalogaje. Zapržimo blago oko 5-6 minuta.

Izdinstamo luk i svinjskoj masti, dodajemo mu isečene šargarepu, pečene papričice i papriku.

Ostavljamo tako i nakon što se zaprže dodajemo alevu papriku, paradajz, vino, konzervisane pečurke i ostale začine.

Dodajemo u meso svo povrće, vodu i još malo vina. Poklapamo i ostavljamo jelo da se kuva na tihoj vatri.

Ako ne želite da bude više sosa, ostavite da uvri voda i da se zgusne. Serviramo dok je još toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: